Restaurante ecológico

Garduño Arquitectos han transformado el sótano de un edificio de 40 pisos en un restaurante gracias a un increíble jardín con un nuevo enfoque y una idea ingeniosa de espacio sostenible. Su principal objetivo era crear un organismo vivo independiente en una zona al lado de un parking y así contribuir con el medio ambiente.

El resultado es  930 metros cuadrados llenos de verdor en el que no sólo es un restaurante con terrazas, fuentes y áreas de descanso, sino también una floristería, una tienda de joyería y una panadería. Ambas terrazas están inmersas en un microclima de diversas plantas y se  construyó alrededor de la chimenea central, una fuente. Se puede ver una planta de purificación de agua en una de las terrazas.

 

El restaurante sólo vende su propia agua, mientras que todos los ingresos de la venta se destinan a causas benéficas. Todos y cada uno de los  productos que se vende aquí es biodegradable. Se desarrolló un sistema de calefacción único para este lugar donde se utiliza el calor generado por la cocina para calentar el suelo de la terraza.  El resultado final es un lugar armonioso y sofisticado.

Anuncis

Norman Foster, huida hacia la cima · ELPAÍS.com

Norman Foster, huida hacia la cima · ELPAÍS.com.

Maison V

El estudio de arquitectura francés THE arquitectos nos presenta esta casa de pueblo que se compone de dos niveles : se trata de un volumen largo y estrecho (15m x 3m).

La idea del estudio era crear un amplio techos altos, la rehabilitación de la buhardilla y la parte inferior del techo, mientras que la modulación de la percepción espacial se crea con la introducción de un altillo en la posición central .

La labor específica sobre las pieles y los montantes de chapa perforada de madera maciza permintencrear filtros visuales sutiles y definir los diferentes espacios y utilizarlos en el mismo volumen (cocina, buhardilla, sala de estar).

Un enfoque de optimización ha permitido a los arquitectos combinar el máximo de elementos de un mueble a medida, incluyendo: la escalera que conduce al entresuelo, un congelador y frigorífico, nichos, armarios y cajones.

Ecologia i desenvolupament urbà en harmonia

AFP presenta Woods Bagot el Premi al Mèrit de Disseny Urbà 2010

AFP Hong Kong,  l’Institut Americà d’Arquitectes, ha reconegut el Màster Plan Langfang Eco-Smart City  amb el seu Premi al Mèrit 2010 de Disseny Urbà. Conegut per la seva visió a llarg termini, el pla mestre estableix una estratègia per a la transformació de Langfang en un model de desenvolupament urbà ecològic, cridant l’atenció sobre el paper de les ciutats existents en la creació d’un futur global més sostenible.

Woods Bagot’s San Francisco studio va ser l’arquitecte de l’equip de planificació dirigit per HOK i el Grup de CW.  Situat entre Beijing i la regió de mega-Tianjin, Langfang ha passat de ser un centre agrícola de 50.000 en els mitjans del segle 20 a una ciutat de 800.000 habitants. A l’espera de l’acabament de la línia de ferrocarril Beijing-Shanghai d’alta velocitat, que s’aturarà en Langfang, es preveun oportunitats addicionals de creixement de la ciutat .

En contrast amb el patró de desenvolupament de les ciutats comunes a la Xina, l’Eco-Smart City Pla Mestre proposa que s’intensifiquin els patrons existents de desenvolupament dins de Langfang, preservar la terra agrícola circumdant, i integrar els sistemes ecològics de restaurar i enriquir l’hàbitat natural, totes amb un objectiu primordial de la creació d’una economia, cultura i ambientalment vital metropolitana per a les generacions futures.

Tres elements clau del pla inclouen: un centre de transport,  una porta d’enllaç de la Cultura del Corredor Nord, i un dels aiguamolls, i el sistema aqüífer. Situat al cor de la ciutat i la reducció de la ferroviària d’alta velocitat de línia, el centre de transport entrellaça els sistemes de trànsit, la infraestructura de vida i de pacte de desenvolupament per crear un vianant a escala, del pavelló de diversos nivells de treball i de vida.

Distribuïts per tota la ciutat i l’alimentació en el sistema d’aiguamolls i l’aqüífer, una xarxa de corredors verds i “blueways ‘-característiques del paisatge i l’aigua – formarà una infraestructura de connexió multi-funcional per a la captació d’aigua, la restauració de la biodiversitat, i millorarà el sentit de la ciutat de lloc i la identitat. Amb el suport d’una estratègia econòmica que fomenti les indústries de restauració ecològica en l’energia alternativa, el transport públic, i l’agricultura orgànica, així com en la salut i l’educació, la Eco-Smart Langfang el pla mestre de la Ciutat estableix una visió integral, orientada cap al futur. El pla Eco-Smart City mestre va ser aprovat per la ciutat de Langfang a principis d’aquest any.

Casa de fusta reciclada

Com a resultat d’una col.laboració de dos arquitectes EB Min i Jeffrey L. ha sorgit una casa de fusta minimalista al llac Okoboji a Iowa, EUA . La casa està situada al llac de l’oest en un recinte de 6.000 metres quadrats i va ser construïda com una casa de vacances. El projecte es va acabar el 2008, és de fusta i materials reciclats. El llac Okoboji és una part d’un sistema de llacs glaçats, el que és bastant sorprenent tenint en compte que es troba enmig de camps de blat de moro, 2,5 hores de camí des del poble més proper. El concepte dels arquitectes era crear un disseny simple, de manera que la casa semblés més petita dins  la parcel·la . La seva forma permet utilitzar una sèrie de marcs espacials dins de la casa. Aquests marcs accentuen les vistes a la naturalesa que l’envolta. Mirant des de l’exterior, la caixa sembla tenir un volum simple, no transparent, però la seva estructura permet obrir-se del tot a la vora del llac i la muntanya i al mateix temps que proporciona privacitat mitjançant el tancament de la casa des del punt de vista dels veïns. Els propietaris de la casa tenen un màxim de privacitat accentuada per grans roures centenaris que envolten el llac. Pel que fa a l’interior, totes les superfícies interiors estan pintades de colors intensos que es converteixen en una important eina que crea l’espai. Via colorfullhome.com

Orquideobranca del Jardí Botànic

El recinte per a l’exposició d’orquídies del jardí botànic de Medellín està situat a 1.540m sobre el nivell del mar, amb una temperatura mitjana que varia entre els 18 º i els 28 º C. Els arquitectes tractaven de “no fer distinció entre natural i artificial” en el seu projecte. El seu disseny de bresca o flor, amb la mida i les propietats d’un arbre, llança ombres sobre un gran jardí boscós. Les instal.lacions d’aigua s’amaguen en els “troncs” forats dels suports. El Orquideorama es compon 10 “flors-arbre” que poden construir individualment, de manera que el sistema pot créixer o adaptar-se a contingències diverses, com retallades pressupostàries, problemes de construcció o decisions polítiques. Hi ha diferents àrees per a petits jardins temporals, orquídies i flors exòtiques i tropicals, a més de zones per a ocells i papallones.


L’estructura i suports del projecte, que generen llums de 21 mts, funcionen com patis vegetals que vinculen el natural amb la disposició estructural.

Tectònica de la flor arbre
– Estructura de tronc buit: definida per sis columnes metàl.liques que conformen un pati i determinen la posició de les xarxes elèctriques i hidràuliques.
– Estructura de pètals – coberta: construïts per mitjà de bigues metàl.liques d’ànima buida.
– Recollida d’aigües: cada pètal intercala cobertes en teules translúcides de policarbonat amb teules opaques metàl.liques, les quals condueixen l’aigua a una canoa que defineix el perímetre de l’interior del pati, per després arribar a terra per baixants metàl.lics confosos amb l’estructura arbòria.
– Coberta de tronc buit: l’hexàgon central d’aquest mòdul flor-arbre és cobert amb teixits sintètics que protegeixen les plantes de l’impacte del la pluja i la calamarsa i dels raigs solars directes.
– Fullatge – cel fals: es va proposar fusta de pi pátula immunitzada provinent de cultius reforestats, els quals conformen teixits translúcids.
– Sòls: es va dissenyar una llamborda triangular en formigó, que ajuda a mantenir la humitat necessària perquè les plantes tropicals puguin tenir un adequat desenvolupament.

via: Architecture Now! Ed. Taschen.

Un ecoedifici flotant

Podria una cúpula flotant, que pot albergar fins a 10.000 persones, convertir-se en un model per a la vida futura?

Arquitecte rus Alexander Rémizov pensa que sí – i el seu disseny del prototip, anomenat “L’Arca”, té més d’una semblança amb la joguina dels clàssics per a nens, el Slinky.

Rémizov creu que la seva Arca, dissenyada per a ser construïda de fusta, acer i plàstic d’alta resistència ETFE, podria ser adaptada a tot tipus d’ambients i a diferents usos. La seva estructura prefabricada  permetrà que  puguin ser construïts ràpidament. Fins i tot ha suggerit una variació amb un casc en forma de panal que pugui surar.

Després de completar un Master que estudiava de com no contaminar durant els assentaments, Rémizov va decidir seguir aquest tema en el seu estudi d’arquitectura i disseny Remistudio , i crear un modern edifici que estaria en harmonia amb el medi ambient.

Un generador d’energia eòlica que s’executa a través del centre de l’edifici proporcionaria energia, mentre que la superfície exterior estaria coberta amb panells solars transparents. Si l’Arca fos construïda sobre l’aigua, com suggereix Rémizov, diu que també podrien utilitzar l’energia tèrmica de l’aigua.

“La forma d’una cúpula promou la formació de turbulències d’aire, l’enfortiment de la tasca dels generadors de vent”, va escriure Rémizov en un correu electrònic a la CNN.

“Dins l’edifici, la forma de cúpula promou l’acumulació d’aire calent a la part superior d’un edifici”, va continuar. “Aquesta calor es transforma en altres tipus d’energia i s’acumula també en els acumuladors tèrmics.”

Tot i que encara a la taula de dibuix, Rémizov creu L’Arca podria ser utilitzat per a molts fins, des d’apartaments a oficines i hotels, i es basa en diferents escales per albergar entre 50 i 10.000 persones.

La forma en què l’Arca podria ser muntada a partir d’estructures prefabricades reduiria el cost de la construcció, suggereix Rémizov,  estima que seria comparable amb el cost d’eficiència energètica “verda” d’edificis. (CNN) – Podria un dom flotant, que pot albergar fins a 10.000 persones en un model per a la vida futura?