Norman Foster i el Feng Shui

Anem a veure un dels casos més famosos del món sobre la influència de la tècnica Feng Shui en l’arquitectura, es tracta de la construcció de la seu central del Banc de la Xina a Hong Kong i la repercussió que va tenir en un dels seus competidors, l’Edifici del Hong Kong i Xangai Bank, obra del famós arquitecte Norman Foster.

 

En moltes zones d’Àsia, el traçat de les ciutats i el disseny dels edificis segueix els preceptes del Feng Shui. En aquest sentit, Hong Kong és coneguda com la ciutat més Feng Shui del món, no en va la gran majoria dels mestres d’aquesta tècnica van emigrar aquí des de la Xina Comunista. Prova d’això és que en l’actualitat, per demanar un permís de construcció en aquesta ciutat, cal presentar un projecte de Feng Shui signat per un Mestre Titulat.

Aquest edifici de la imatge, és la seu del Banc de la Xina a Hong Kong, obra de l’arquitecte Ieoh Ming Pei.

Doncs bé, és considerat l’edifici més agressiu del món en termes de Feng Shui, ja que les arestes dels triangles que el componen, no per casualitat, miren de front als edificis dels seus competidors. Això és el que els xinesos diuen, en llenguatge Feng Shui, “atac directe” o més poètic: “fletxes enverinades”. En el cercle podem veure, ni més ni menys, que un dels canons col.locats al terrat d’un gratacels.

Com podem comprovar, a Àsia, aquest tipus de “atacs” de la competència no es prenen de broma. Si bé, tots els edificis confrontants van dur a terme pràctiques de Feng Shui per protegir-se, el cas més famós ha estat la resposta d’un dels competidors directes al Hong Kong & Shangai Bank, posant dos canons al terrat, que miren d’enfront del edifici “atacant”.

¡Curiosa experiència la del famós arquitecte Norman Foster amb el Feng Shui! No només va haver d’enfrontar al repte de dissenyar l’edifici sota les regles de Feng Shui, sinó que posteriorment va haver de redissenyar el terrat per posar els dos canons …

 

A continuació una imatge impressionant, la vista dels canons des de l’interior de la Sala al terrat de l’edifici.

A occident, el cas més famós potser és el de l’empresari Donald Trump. Va contractar els serveis d’una Mestra de Feng Shui, portant a

terme una remodelació que fins i tot va afectar al carrer en la qual es troba a Nova York el Trump International Tower

Anuncis

Un pensament sobre “Norman Foster i el Feng Shui

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s