Madrid. Estudiants del CEU conclouen la primera prova de construcció de la casa solar SMLsystem.

Estudiants i investigadors d’Arquitectura, Enginyeria del Disseny i Enginyeria de l’Energia, de la Universitat CEU Cardenal Herrera de València, han posat fi a la primera prova de construcció de l’habitatge autosuficient mitjançant el consum d’energia solar SMLsystem.
Al costat mateix de la seu de l’Escola Superior d’Ensenyaments Tècnics de la Universitat, acaben d’acoblar amb èxit els tres mòduls dels que es composa aquest habitatge, que s’instal•larà al setembre a Madrid per competir amb unes altres 20 universitats de tot el món, per ser la casa solar energèticament més eficient, en el concurs internacional Solar Decathlon Europe 2012.
A l’edició del 2010 d’aquest concurs, la proposta de la Universitat CEU Cardenal Herrera, la SMLhouse, va ser la millor de les presentades per les quatre universitats espanyoles participants, i va guanyar la prova d’industrialització i viabilitat de mercat essent la més votada pel públic visitant.
Del 14 al 30 de setembre, la CEU-UCH serà de nou la única universitat valenciana entre les competidores, procedents d’universitats de 13 països diferents (Japó, Alemanya, Regne Unit, Xina, França, Itàlia, Dinamarca, Egipte, Brasil, Hongria, Romania, Portugal i Espanya).
Els estudiants i investigadors que han col•laborat en el disseny de l’habitatge han completat en el CEULab de la Universitat CEU Cardenal Herrera la fase de construcció dels mòduls que composen el SMLsystem. Ara, amb l’acoblament d’aquests mòduls ja en el exterior, han pogut posar a prova per primera vegada el procés constructiu de l’habitatge, cosa que hauran de repetir a Madrid per formar part de la competició.
Fins al trasllat de l’habitatge a la Villa Solar de Madrid al setembre, els estudiants i investigadors provaran, a València, l’òptim funcionament de l’habitatge en condicions exteriors reals i l’eficiència en la captació de les tecnologies d’energia solar desenvolupades pel concurs i incorporades al SMLsystem, algunes d’elles en col•laboració amb empreses i instituts tecnològics del sector.
Durant el Solar Decathlon Europe la casa passarà deu proves relacionades amb l’eficiència energètica, la innovació, l’enginyeria i l’arquitectura, entre d’altres, en el “decathlon” que composa aquest concurs, per escollir la que serà la casa solar més eficient del món.

INDUSTRIALITZACIÓ SOSTENIBLE
Entre les característiques que millor defineixen al SMLsystem de cara a aquesta competició, destaca el control en el disseny i la elecció dels materials per optimitzar el seu aprofitament, de manera que la quantitat de residus ha estat la mínima en el procés constructiu i, a més, tot és reciclable i reutilitzable.
Per això, el nou SMLsystem aposta per la fusta com a material noble, més natural en el seu tractament que altres materials de construcció i totalment reciclable, així com més lleuger i amb més capacitat d’aïllament, per contribuir a la total eficiència energètica de la casa que es posa a prova en el Solar Decathlon.
L’habitatge incorpora també diferents tecnologies innovadores per optimitzar la captació de l’energia solar, com la façana i el terra fotovoltaics, i l’ús de sistemes d’intel•ligència artificial per la domòtica, que permetrà controlar el consum i estalvi d’energia als usuaris, per aconseguir una casa totalment sostenible.
Els estudiants i investigadors d’eficiència energètica de la CEU-UCH compten, pel desenvolupament del SMLsystem, amb el recolzament d’empreses que aposten per la innovació i que han decidit col•laborar amb aquest projecte com a banc de proves en el qual aplicar les seves noves tecnologies.
Entre elles trobem destacades empreses i institucions del sector energètic com: Saint-Gobain Placo, Isover, Glassolutions, Schneider Electric, Onyx Solar, SRBEnergy, Porcelanosa, Tyvek-Dupont, PCMproducts, Stora-Enso, RisalWood, Finsa, IDM, Enertres, Siber, Jaga, Bosch, Eteco, Iserte, Sika, Taberner, Ascensión Latorre, Pau, Ona, Sancal, Gandía Blasco, Instituto Tecnológico de la Energía (ITE), Centro Tecnológico de eficiencia y sostenibilidad energética EnergyLab i la Conselleria de Qualitat Mediambiental, Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València.

Font: ecoticias

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s