Desenvolupament tecnològic per l’hàbitat intel·ligent

Aquest projecte, denominat OPEN HABITAT – Plataforma oberta de desenvolupament tecnològic per al Hàbitat Intel · ligent, finançat per IMPIVA mitjançant fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional), es desenvoluparà durant 2012 i 2013.

– Cinc Centres Fedit (AIDICO, AIDIMA, AIDO, AITEX i ITC) participen en Open Habitat, la Unitat Estratègica de Cooperació del HABITAT, la finalitat és propiciar la col·laboració entre les empreses dels sectors manufacturers que integren el Hipersector l’Hàbitat: fusta- moble, il · luminació, tèxtil-llar, ceràmica, construcció, etc, s’ha llançat un projecte d’I + D orientat al fet que aquestes empreses puguin abordar nous mercats o nínxols de mercat mitjançant el disseny i fabricació de “productes intel·ligents”.

L’objectiu general d’OPEN HABITAT és desenvolupar una infraestructura tecnològica i de comunicació que permeti a les empreses relacionades amb l’Hàbitat crear productes innovadors que incloguin diferents dispositius tecnològics (sensors, actuadors, elements de comunicació, etc). Aquests productes han de permetre l’adaptació de les llars a les necessitats prèviament identificades en tres col lectius concrets: Infància, Gent Gran i Persones amb Discapacitat, amb la finalitat última de millorar la qualitat de vida d’aquests usuaris i facilitant la seva interacció amb la llar.
Òbviament l’àmbit d’aplicació de la Plataforma podrà decidir cada empresa, tot i que inicialment es considera aquests col · lectius per considerar susceptibles de generar més aplicacions.
En finalitzar el projecte, les empreses del Hipersector disposaran de:
 Una guia per desenvolupar productes orientats a satisfer les necessitats dels usuaris indicats anteriorment: Infància, Gent Gran i Persones amb discapacitat. Aquesta guia permetrà que les empreses del Hipersector puguin generar les seves pròpies solucions per atendre aquestes demandes.
 Un sistema de comunicació i programació que permetrà a cada empresa recollir la informació dels seus productes, analitzar-la i generar accions concretes per respondre a les necessitats de cada usuari.
 Un prototip demostrador que permetrà exposar els resultats obtinguts i que s’utilitzarà per validar els productes que les empreses desenvolupin en el futur, seguint els protocols creats.
Des del punt de vista empresarial, la nova categoria de “productes intel · ligents” orientats a la satisfacció de necessitats de qualsevol target d’usuaris, suposa un canvi radical en la funcionalitat i en la capacitat d’integració d’aquests productes en el Hàbitat del futur.
Aquest canvi de paradigma permetrà a les empreses de fabricació de productes de l’Hàbitat incorporar més tecnologia en el propi producte, obrint un ventall de noves possibilitats pel que fa a la seva comercialització. D’entrada aporta un valor totalment diferencial respecte a competidors que no ho incorporin, especialment pel que fa a productes fabricats en països de baix cost, es podrà dirigir a un segment de mercat nou tant a nivell nacional com internacional.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s