Casa de fusta ecològicament sostenible

La casa està localitzada a Valle de Bravo, Mèxic. La temperatura arriba a una màxima de 33 º C a l’estiu i una mínima -2 º C a l’hivern. La vista al sud del lloc és cap a la reserva ecològica de Cerro Gordo i el llac de Avándaro.
El programa consisteix en una sala, menjador, cuina, estudi,  dues recàmares, safareig, estacionament i zona de serveis.

Per a la concepció d’aquest habitatge, els arquitectes s’havien plantejat la pregunta de si eren capaços de construir (sense parlar d’estalvis d’energia, sostenibilitat i ecologia) una connexió amb l’entorn que mitjançant el seu impacte i experiència, generi una consciència de respecte per la natura. Així que es va aprofitar al màxim el pendent del terreny per aconseguir una connexió visual a diferents altures amb els arbres existents igual que amb l’entorn immediat (muntanyes i llac).

La traça volumètrica de l’edifici s’adapta a l’arbrat existent, donant 3 pavellons totalment envoltats de bosc, els mateixos que  marquen la pauta per acomodar el programa (àrees públiques – pavelló 1, àrees privades – pavelló 2 i safareig en pavelló 3).

La continuïtat entre el paisatge i l’edifici es destaca per un sistema de finestres de vidre estructural, que transcendeix les distincions tradicionals entre l’interior i l’exterior. Com a resultat, tots els espais estan en contacte directe i íntim amb la natura. El joc de llums i ombres en aquestes finestres es fa ressò de les ombres extreta dels arbres emesos a través dels patis del convent en el Desert dels Lleons, situat a prop de la Ciutat de Mèxic.


L’embolcall de la casa, va anar evolucionant progressivament per adaptar-se al context de la zona, la decisió final de llosetes de fang enfornada dóna l’aparença de les cases fetes de tejamanil que  es troba a l’arquitectura rural de la zona, a més, la seva reacció al clima existent, fa que el material canviï constantment depenent de la humitat de l’època.

Anuncis

Maison V

El estudio de arquitectura francés THE arquitectos nos presenta esta casa de pueblo que se compone de dos niveles : se trata de un volumen largo y estrecho (15m x 3m).

La idea del estudio era crear un amplio techos altos, la rehabilitación de la buhardilla y la parte inferior del techo, mientras que la modulación de la percepción espacial se crea con la introducción de un altillo en la posición central .

La labor específica sobre las pieles y los montantes de chapa perforada de madera maciza permintencrear filtros visuales sutiles y definir los diferentes espacios y utilizarlos en el mismo volumen (cocina, buhardilla, sala de estar).

Un enfoque de optimización ha permitido a los arquitectos combinar el máximo de elementos de un mueble a medida, incluyendo: la escalera que conduce al entresuelo, un congelador y frigorífico, nichos, armarios y cajones.